Piraattipuolue » Tietoa piraateista » Piraatit maailmalla
Piraatit maailmalla

Piraattipuolue on osa kansainvälistä poliittista piraattiliikettä, jonka myötä kymmeniin maihin on perustettu piraattipuolue vuodesta 2006 alkaen. Ensimmäinen piraattipuolue perustettiin Ruotsiin. Sittemmin piraattipuolueita on perustettu erityisesti Eurooppaan, mutta myös Amerikkaan ja Afrikkaan.

Ruotsissa valittiin kaksi piraattia europarlamenttiin (Christian Engström ja Amelia Andersdotter) ja Saksassa yksi. Islannin piraateilla on kolme kansanedustajaa. Muun muassa Tsekin ja Saksan piraateilla on edustajia valtiollisissa ja alueparlamenteissa. Piraattipuolueilla on paikallistason valtuutettuja muutamissa muissa Euroopan maissa.

Piraattipuolueilla on Pirate Parties International -niminen yhteistyöjärjestö, jonka jäseniä ovat 28 maan piraattipuolueet. Piraattipuolueita on ympäri maailman yli kuudessa kymmenessä maassa. Suomen Piraattipuolueella on yhteyksiä erityisesti Ruotsin, Saksan, Venäjän ja Viron piraattiaktiiveihin. Kevättalvella 2014 perustettiin myös Euroopan piraattipuolue.

Piraattiliikkeen kansainvälisesti tunnetuin persoona on Ruotsin piraattipuolueen perustaja Rick Falkvinge, jonka arvostettu Foreign Policy -lehti valitsi sadan merkittävimmän kansainvälisen ajattelijan joukkoon vuonna 2011.

Ruotsin piraattipuolueen europarlamentaarikko Amelia Andersdotter puhumassa Azerbaidžanissa Internet Governance Forum -tapahtumassa: