Piraattipuolue » Kuntavaalit 2017
Kuntavaalit 2017

Vuoden 2017 kuntavaaleissa Piraateilla tulee olemaan ehdokkaita kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä. Ennusteiden mukaan Piraatit saavat valtuustopaikkoja ainakin seitsemällä paikkakunnalla. Puolueen kannatus on kasvanut vuosi vuodelta kautta maan sekä vaaleissa että gallupeissa. Piraattipuolue on eduskunnan ulkopuolisista puolueista suurin.

Piraattipuolueen kuntavaaliohjelma on puolueohjelman mukainen. Kullakin piiriyhdistyksellä voi lisäksi olla piiri- ja kuntakohtaisia vaaliohjelmia.

Ehdokkaaksi

Jos olet Piraatti tai muuten piraattimielinen, niin harkitse lähtemistä Piraattien kuntavaaliehdokkaaksi. Tulevissa vaaleissa Piraateilla tulee olemaan enemmän ehdokkaita kuin koskaan aikaisemmin ja mukaan mahtuu vielä. Jos ehdokkuus kiinnostaa, käy täyttämässä ehdokkaaksi-ilmoittautumislomake ja sinuun otetaan yhteyttä myöhemmin. Tämä ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, joten lomaketta rohkeasti menemään!

Ehdokasvalinnat

Virallinen ehdokasasetteluprosessi alkaa Piraattipuolueessa piiriyhdistyksittäin jo vuoden 2016 aikana. Kaikki ilmoittautuneet eivät välttämättä pääse ehdokkaaksi.

Vaalikelpoinen eli kelpoinen ehdokkaaksi kuntavaaleissa on henkilö,
1) jonka kotikunta kyseinen kunta on,
2) jolla on jossakin kunnassa äänioikeus kuntavaaleissa ja
3) joka ei ole holhouksen alainen (vajaavaltainen).
Vaalikelpoisuuden rajoituksista säädetään kuntalain 72 §:ssä.

Kuntavaaleissa äänioikeutettu on jokainen viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävä henkilö, joka on
a) Suomen tai muun EU:n jäsenvaltion taikka Islannin tai Norjan kansalainen ja jonka kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää; tai
b) muun valtion kansalainen, jonka kotikunta kyseinen kunta on 51. päivänä ennen vaalipäivää ja jolla on ollut yhtäjaksoisesti kotikunta Suomessa kahden vuoden ajan laskettuna 51. päivästä ennen vaalipäivää; tai
c) EU:n tai Suomessa toimivan kansainvälisen järjestön palveluksessa ja jolla on asuinpaikka kyseissä kunnassa 51. päivänä ennen vaalipäivää edellyttäen, että hänen tietonsa on talletettu hänen pyynnöstään väestötietojärjestelmään ja että hän on kirjallisesti ilmoittanut maistraatille viimeistään 52. päivänä ennen vaalipäivää haluavansa käyttää ääniokeuttaan kuntavaaleissa.

Ehdokkaiden tulee hyväksyä puolueohjelma ja toimia erityisesti periaateohjelman mukaisesti.

Piiriyhdistys voi päättää periä pienen ehdokasmaksun, jolla katetaan vaaleista aiheutuvia kuluja, kuten vaalijulisteita. Mahdollinen ehdokasmaksu maksetaan vasta sitten, kun ehdokkuus on vahvistettu.

Piiriyhdistysten yhteystiedot

Piraattipuolueen kuntavaaliehdokkaiksi valitut

Piiriyhdistyksemme valitsevat ehdokkaita vuoden 2017 alkupuolelle saakka. Tälle sivulle kootaan linkit kunkin kunnan tiedossa oleviin ehdokkaisiimme. Sivua päivitetään aina piirikokousten jälkeen.


01 Helsinki
02 Uusimaa
03 Varsinais-Suomi
04 Satakunta
06 Häme
07 Pirkanmaa
08 Kaakkois-Suomi
09 Savo-Karjala
10 Vaasa
11 Keski-Suomi
Jyväskylä, muu Keski-Suomi
12 Oulu
Oulun kaupunki, muu Oulun vaalipiiri
13 Lappi

 

 

 

 

 

 

Auta piraatteja menestymään vaaleissa

Voit antaa tukesi esimerkiksi osallistumalla kampanjointiin piiriyhdistyksen kautta, lahjoittamalla rahaa vaalikulujen kattamiseen, liittymällä jäseneksi, hakemalla ehdokkaaksi tai ostamalla kannatustuotteita.