Chat

Piraattipuolueella on noin 250 yhtäaikaisen käyttäjän erittäin aktiivinen chat-kanava ja muita kanavia, joita käytetään puolueen toiminnan suunnitteluun. Maantieteelliset erot sivuuttavasta reaaliaikaisesta chatista on muodostunut piraateille tärkeä yhteinen ajanvietto- ja työskentelytapa.

Astu sisään!

 

Ohjeet

Keskustelemaan pääset painamalla yläpuolelta ”Astu sisään”. Kirjoita nimimerkkisi kohtan ”Nickname:” ja paina ”Connect”. Tällöin liityt suoraan Piraattipuolueen pääkanavalle, #piraattipuolue. Chatiin päästyäsi voit liittyä muille kanaville kirjoittamalla /j #kanavannimi ja painamalla rivinvaihtoa. Nimimerkkisi voit muuttaa kirjoittamalla /nick Nimimerkki ja painamalla rivinvaihtoa.

Tärkeitä kanavia

#piraattipuolue – Suomen Piraattipuolueen pääkanava, yleistä keskustelua. Keskusteluaiheet vaihtelevat runsaasti. Keskustelijoina on muitakin kuin puolueen jäseniä ja kannattajia.

#vaaliteltta – Keskustele vaaliehdokkaidemme kanssa

#toiminta – Puolueen toiminnan suunnittelua ja piraattipolitiikkaan liittyvää keskustelua. Keskustelijoina on lähinnä puolueen aktiiveja.

#hallituskokous – Piraattipuolueen hallituksen kokoukset pidetään tällä kanavalla. Kanavaa käytetään vain kokousaikaan. Tervetuloa seuraamaan!

#piraattinuoret – Piraattinuorten kanava, yleistä keskustelua.

IRC-palvelin

Chat toimii IRC-pohjaisesti. Piraattipuolueella on käytössään oma IRC-palvelin, jonka kautta pääsee PirateNet-IRC-verkkoon. Samassa IRC-verkossa on myös muiden maiden piraattipuolueiden jäseniä ja kanavia. Piraattipuolueen pääkanava #piraattipuolue toimii myös IRCNet-verkossa.

Lisätietoja löytyy PiraattiWikin IRC-sivulta. Wikin Yhteystiedot-sivulta löytyvät puolueen luottamushenkilöiden käyttämät nimimerkit.