Piraattipuolue » Uutiset
Uutiset
Piraattinuorten puheenjohtaja paikan päällä seuraamassa Islannin vaaleja
Piraattinuorten puheenjohtaja, Keski-Suomen piraattien varapuheenjohtaja Eetu Rantakangas on lähtenyt Islantiin seuraamaan ja kommentoimaan maan lauantaisia parlamenttivaaleja. Viimeisimmät gallupit lupaavat puolueelle jopa 22,6 prosentin kannatusta, nostaen sen Islannin suosituimmaksi puolueeksi.
Piraatit julkaisivat kuntavaaliohjelmansa – kuntalaisille halutaan laajempi mahdollisuus vaikuttaa
Piraattipuolueen valtakunnallinen kuntavaaliohjelma hyväksyttiin lauantaina 22.10. Jyväskylässä kansalaistoiminnankeskus Mataralla järjestetyssä puoluekokouksessa.
Ministeriön mietintö viestintäsalaisuuden heikentämisestä luokaton
Oikeusministeriö on 11.10.2016 antanut mietintönsä perustuslain muutostarpeesta luottamuksellisen viestinnän salaisuuden suhteen. Mietinnössään ministeriö päätyy laajentamaan oikeuksia viestintäsalaisuuden rikkomiseen, mikä tarkoittaa vakavaa yksityisyyden suojan perustuslaillista heikentämistä. Piraattipuolue vastustaa ankarasti esitettyjä muutoksia.
Piraattipuolue on antanut lausunnon perustulokokeilusta
Piraatit järjestävät Puoluepäivät Tampereella
Piraattipuolue järjestää yhdessä Piraattinuorten kanssa Puoluepäivät 16.-18.9 Tampereen Juhlahuvilalla. Tapahtuman ajatuksena on tavata piraatteja ympäri Suomea ja kehittää puolueen toimintaa yhdessä.
Piraattipuolueen puoluesihteeri vaihtuu
Piraattipuolueen hallitus on eilisessä kokouksessaan päättänyt vaihtaa puoluesihteerin. Vaihdoksen taustalta löytyy vastuualueiden ja resurssien tasaisempi jako. Tehtävästään poistuva Satu Immonen toimii tällä hetkellä Helsingin Piraattien puheenjohtajana.
Piraattien piiriyhdistyksiä nyt koko Suomessa Satakuntaa myöten
Kaikissa Suomen vaalipiireissä löytyy nyt piraattiväriä Ahvenanmaan itsehallintoaluetta lukuun ottamatta. Viime viikonloppuna perustettu Satakunnan Piraatit on kahdestoista piraattien piirijärjestö ja tämän myötä piraatit ovat valloittaneet jo koko Manner-Suomen. Tuoretta Satakunnan Piraattien piiriyhdistystä johtaa Toni Salomäki.
Piraattipuolueella vahva somenäkyvyys
Piraattipuolueen somenäkyvyys kasvaa jo valtapuolueiden tasolle. Sosiaalisen median merkitys tiedonvälityksessä ja yhteiskunnallisen kansalaiskeskustelun alustana on kasvanut jo selvästi perinteisten medioiden rinnalle. Piraattipuolue on vakiintunut näkyväksi osaksi kansalaiskeskustelua. Piraattipuolue on tyytyväinen kehitykseen ja näkee siinä viitteitä tulevien kuntavaalien lähtöasetelmiin.
Kymppitonnien lasku kiristyskirjejutusta – Vain murto-osa maksusta tekijöille
Niin kutsutun kiristyskirjeoikeudenkäynnin päätös julkaistiin tänään. Vastaaja velvoitettiin maksamamaan tekijänoikeuskorvauksia 600 euron edestä, kun korvattavat oikeudenkäyntikulut nousivat yli 31 000 euroon. Hedman Partnersin lähettämässä kirjeessä vaadittu summa tekijänoikeusrikkeistä oli alunperin 2100 euroa.
Levy-yhtiöt haaskalla – Peter Sunde saamassa jättisakot
"Pohjimmiltaan tässä on täydellinen esimerkki siitä, miksi tarvitaan tekijänoikeuksien kokonaisuudistusta. Oikeusjuttujen voimasuhteet ovat epäoikeudenmukaiset, epäreilut ja epädemokraattiset", Sunde kommentoi Piraattipuolueelle.
Naisten esiinmarssi jatkuu Piraattipuolueessa – uusi puoluesihteeri Helsingistä
Eilen 15.6.2016 Piraattipuolueen hallitus on järjestäytymiskokouksessaan valinnut puoluesihteeriksi helsinkiläisen filosofian ylioppilaan Satu Immosen, 47.
Piraattipuolueen puheenjohtajaksi jyväskyläläinen Jonna Purojärvi
Piraattipuolue on tänään puoluekokouksessaan Lahdessa valinnut uuden puoluehallituksen toimintakaudelle 2016-2018. Uuteen hallitukseen valittiin puheenjohtajaksi Jonna Purojärvi, 27, Jyväskylästä. Hallituksen varapuheenjohtajiksi valittiin Petrus Pennanen Helsingistä, Tapani Karvinen Turusta ja Arto Lampila Jyväskylästä. Pennanen oli kevään 2015 eduskuntavaaleissa puolueen ääniharava 1972 äänellä Helsingin vaalipiirissä. Karvinen on puolueen väistyvä puheenjohtaja. Lampila on toiminut tähän asti puoluesihteerinä.
Piraatit iloitsevat paluustaan puoluerekisteriin
Oikeusministeriö on tänään ilmoittanut Piraattipuolueen merkitsemisestä takaisin puoluerekisteriin [1]. Piraatit keräsivät kevään 2015 eduskuntavaalien jälkeen rekisteröintiin vaadittavat 5000 kannattajakorttia. Piraattipuolue perustettiin 2008 ja se keskittyy yksilönvapauksien ja kansalaisoikeuksien lisäämiseen, tietoyhteiskunnan kehittämiseen ja holhouksen vastustamiseen. Puolue on vastustanut näkyvästi mm. verkkovakoilua ja Suomessa rehottavaa kiristyskirjebisnestä. Puolueella on kevään kannatusmittauksissa ollut noin 1.3% kannatus. Eduskuntavaaleissa Piraatit saivat 25 000 ääntä nostaen kannatustaan roimasti.
Verottajan toimet Yleä vastaan pelottelua ja selkeä ylilyönti
Verottaja on vaatinut Yleisradiota julkaisemaan koko ns. panamapaperien tietovuodon. Tapaus ei ole missään mielessä ongelmaton, sillä vastakkain ovat kaksi äärimmäisen keskeistä perusperiaatetta. Lehdistön lähdesuoja on keskeinen yhteiskunnallinen arvo. Nakertamalla lähdesuojaa viemme pois lehdistön liikkumavapautta. Toisaalta avoimessa yhteiskunnassa mahdollisesti veroparatiiseihin rahaa laittomin perustein kätkevät poliitikot ja yritykset ansaitsevat tulla toimitetuksi laillisuusarviointiin tuomioistuinten eteen, mikäli syytä epäillä -kynnys rikollisesta toiminnasta ylittyy.
Korttikeräys loppusuoralla – Valtakunnallinen keräyspäivä 3.3.!
Piraattipuolueen kannattajakorttikeräys lähenee loppuaan. Kortteja on kerättynä jo yli 4300 vaaditusta viidestä tuhannesta. Keräystä viedään kohti maalia torstaina 3. maaliskuuta järjestettävän valtakunnallisen korttikeräyksen myötä.
Piraattipuolue avasi www.kiristyskirje.fi -neuvontasivuston
Lakitoimisto Hedman Partnersin ja muiden tahojen kansalaisille lähettämät korvausvaatimuskirjeet ovat poikineet useita yhteydenottoja Piraattipuolueelle. Varapuheenjohtaja Janne Paalijärven viimeaikainen näkyvyys kirjeisiin liittyneissä keskusteluissa on kasvattanut yhteydenottojen määrää entisestään. Piraattipuolue on tämän johdosta koonnut yleisimpiin tilanteisiin liittyviä ohjeita ja neuvoja http://www.kiristyskirje.fi -sivustolle.
Terrorismintorjunnassa ei saa jyrätä kansalaisoikeuksia
Piraattipuolue tuomitsee jyrkästi Pariisin terrori-iskut ja ottaa osaa omaisten suruun. Ranskaa eilen kohdannut kriisi on lehtitietojen mukaan pahimpia Euroopassa sitten toisen maailmansodan. Kriisissä on syytä muistaa kuitenkin pitää järki päässä ja jäitä hatussa, mitä kansalaisoikeuksiin tulee. Suomalaiset poliitikot ovat jo ennättäneet iskun tiimoilta kommentoida yhtä ja toista. Viranomaisten valtaoikeuksia halutaan kasvattaa ja nettivalvontaa kiristää, vaikka esimerkiksi Ranskassa Charlie Hebdo -iskujen jälkeen valmistellut vastaavat lait eivät kyenneet estämään eilisen terroritekoja.
Verkkovakoilulaki tarkoittaisi massiivista ihmisoikeuksien rikkomista
"Hallitus aloittaa "siviili- ja sotilastiedustelua koskevan lainsäädännön" eli verkkovakoilulakien valmistelun. Asia julkistetaan tänään pidettävässä tiedotustilaisuudessa. Hallitus ehdottaa, että Suomen perustuslakiin otettaisiin Yhdysvaltain pahamaineisesta Patriot Act -laista tuttu "kansallisen turvallisuuden" käsite. Sen perusteella viranomaisille annettaisiin valtaoikeudet yksityisyyden suojan ennennäkemättömään rajoittamiseen myös silloin, kun maahan ei ole julistettu poikkeusoloja. "
Esitys puoluelain uudistamiseksi poikkeuksellisen perustelematon
"Puoluelakia valmisteleva työryhmä on tehnyt esityksen eduskunnan ulkopuolisten puolueiden toimintaedellytyksien parantamiseksi. Työryhmän ehdottamat lakimuutokset eivät kuitenkaan vaikuta eduskunnan ulkopuolisten puolueiden toimintaedellytyksiin käytännössä millään tavalla. Piraattipuolue vastustaa lausunnossaan työryhmän esitystä."
Piraattipuolue kannattaa kansalaisaloitetta yhteisestä katsomusaineesta peruskouluihin
"Yksi, kaikille yhteinen katsomusaine antaisi terveen pohjan, jolle rakentaa yhteisymmärrystä uskonnollisista tai kulttuurillisista eroista huolimatta. Tämä on paras tapa rakentaa paikallista rauhaa yhä enemmän avautuvassa maailmassa", avaa Piraattipuolueen puheenjohtaja Tapani Karvinen.
Piraatit varoittavat Microsoftin tuotteiden käytöstä
Windows 10 -käyttöjärjestelmä antaa Microsoftille laajat oikeudet kerätä tietoja käyttäjän toimista laitteella, joihin on asennettu kyseinen käyttöjärjestelmä. Myös Windows 7- ja 8 -käyttöjärjestelmiin tulee päivityksien mukana ohjelmia, joiden arvellaan lähettävän Microsoftille käyttäjän yksityisyyttä loukkaavia tietoja Windows 10:n tapaan.
Sipilän hallitus hävittämässä Suomesta satojen miljoonien tietotekniikkabisneksen
Piraattipuolue on raivoissaan Sipilän hallituksen aikeista aloittaa verkkovakoilulain valmistelu. Lain voimaantulon jälkeen viranomaisilla olisi täydet valtuudet valvoa kaikkea Suomen rajat ylittävää Internet-liikennettä. Lainvalmistelijat väittävät lain auttavan terrorismintorjunnassa. Tulilinjalle joutuu kuitenkin samassa kansalaisten ja Suomessa majaansa pitävien yritysten yksityisyydensuoja.
Piraattipuolueen puoluetoimistolle hyökättiin aamulla
Piraattipuolueen Helsingissä sijaitsevalle puoluetoimistolle hyökättiin aamulla. Toimiston ikkuna rikottiin isolla kivellä noin kello kymmenen aikaan. Hyökkäyksen aikana toimistolla oli yksi puolueen toimihenkilö.
Piraattipuolue tyrmistyi sananvapaustapahtuman perumisesta Maailma kylässä -festivaaleilla
Kehitysyhteistyöjärjestö Kepa ry on peruuttanut Maailma kylässä -festivaalille suunnitellun Sananvapauskylä-messuosaston. Osastolla oli tarkoitus käsitellä uskonnollisia sananvapausteemoja taiteen keinoin.
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen
Piraattipuolue aloittaa kannattajakorttien keräämisen 24.4. saadakseen puolueen takaisin puoluerekisteriin.
Piraattipuolueen kannatus nousi merkittävästi koko maassa
Piraattipuolueen kannatus nousi sunnuntaina päättyneissä eduskuntavaaleissa 66 prosentilla. Alustavan laskennan perusteella puolue sai koko maassa 25 105 ääntä, eli 10 002 ääntä enemmän kuin vuoden 2011 eduskuntavaaleissa. Piraattien osuus kaikista annetuista äänistä nousi edellisistä eduskuntavaaleista 0,3 prosenttiyksikköä, nostaen kokonaiskannatuksen 0,8 prosenttiin.
Piraattipuolueelta palvelu verkkosensuurin ohittamiseksi
Piraattipuolue alkaa tarjota VPN-teknologiaan pohjautuvaa ratkaisua verkkosensuurin ohittamiseksi. Internet-yhteyden päällä toimiva turvallisuusratkaisu ohittaa kaikkien Suomen operaattoreiden estolistat ja mahdollistaa verkkoliikenteen anonymisoinnin.
Piraattipuolueella jo yli 4000 jäsentä – kasvuvauhti jatkaa positiivista suuntaa
Piraattipuolueen jäsenmäärä on jo yli neljä tuhatta. Lukema on hurja eduskunnan ulkopuoliseksi puolueeksi, sillä se on jo noin puolet esimerkiksi Vihreiden jäsenmäärästä. Eduskunnan ulkopuolisista puolueista Piraattipuolue on sekä kannatukseltaan että jäsenmäärältään selkeästi suurin.
Vain Piraattipuolueelta kaikki ilmoittaneet vaalirahoituksestaan
Kaikki Piraattipuolueen ehdokkaat ovat jättäneet vaalirahoitusilmoituksensa. Avoimuuden puolesta puhuva Piraattipuolue noudattaa periaatteitaan ja on ensimmäinen - sekä toistaiseksi ainoa - puolue, jonka jokainen ehdokas on jo ennen ennakkoäänestystä ilmoittanut vaalirahoitustietonsa.
Piraattien Suomen valloitus alkaa – Ehdokkaita ympäri maan
Piraattipuolue osallistuu kevään eduskuntavaaleihin kaikissa Manner-Suomen vaalipiireissä yhteensä 123 ehdokkaan voimin. Puolueen valtakunnalliseen vaaliohjelmaan kuuluu sosiaalinen ja taloudellinen vapaus, laadukkaamman ja avoimemman demokratian luominen, opetuksen päivittäminen sekä tiedon ja ymmärryksen lisääminen ja ihmisoikeuksien lujittaminen.
Piraattipuolue potki rikostaustaisen ehdokkaan listaltaan
Piraattipuolueen puoluehallitus päätti tänään välittömästi poistaa oululaisen eduskuntavaaliehdokkaan listoiltaan saatuaan tiedon tämän rikostaustasta. Ehdokas ei ollut kertonut tuomiostaan missään vaiheessa puoluehallitukselle tai Oulun piraattien hallitukselle.
Reilummalle puoluetuelle kannatusta kaikista eduskuntaryhmistä
Lakialoite puoluetuen uudistamiseksi on kerännyt kannattajia kaikista kymmenestä eduskuntaryhmästä. Aloitteessa esitetään, että kaikki yli viisi tuhatta ääntä eduskuntavaaleissa keränneet, rekisteröityneet puolueet, olisivat oikeutettuja puoluetukeen, joka jaettaisiin suhteessa kerättyihin ääniin.
Piraattipuolue uudistaa tekijänoikeuksia EU:ssa
Piraattipuolueen saksalainen europarlamentaarikko Julia Reda on saanut tehtäväkseen tutkia ja asettaa uudistusehtoja Euroopan laajuiseen tekijänoikeusdirektiiveihin. Yksi piraattipuolueiden päätavoitteista on alusta asti ollut tekijänoikeuslain järkevöittäminen ja siksi Redan onkin luonnollinen valinta tehtävään.
Piraattipuolue kunnioittaa Charlie Hebdon marttyyrejä
Sananvapautta huomiotaherättävästi käyttäneen pariisilaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen kohdistunut hyökkäys on järkyttänyt maailmanlaajuisesti. Piraattipuolue arvostaa journalistien pelotonta toimintaa sananvapauden puolesta, mitä he useista uhkauksista huolimatta esimerkillisesti jatkoivat.
Piraattipuolue tyrmää hyvitysmaksun pakkorahoituksen verovaroin
Hallituksen esitys hyvitysmaksun (kasettimaksun) siirtämisestä verorahoitteiseksi kulttuuritueksi polkee röyhkeästi kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa kopiointi- ja ostokäyttäytymisellään maksamansa hyvityksen kohdentumiseen tai suuruuteen.
Piraattipuolue jätti tekijänoikeudet vaaliohjelmastaan
Piraattipuolueen syyskokouksessa hyväksytty vaaliohjelma pyrkii lisäämään yksilöiden hyvinvointia ja osallistumiskykyä. Vaaliohjelmassa vaaditaan muun muassa internetin perustuslakia, perustuloa sekä yleisen sääntelyn vähentämisen ohella aukioloaikojen täyttä vapautusta.
Piraattipuolue nosti yhdenvertaisuuden tärkeimmäksi arvokseen
Piraattipuolueen puoluekokous pidettiin Lahdessa 8.11.2014. Kokouksessa laajennettiin puolueohjelmaa ja hyväksyttiin eduskuntavaaliohjelma. Puolueohjelma sai periaateohjelmaansa muutoksen, jossa yhdenvertaisuus nostettiin yksilönvapauksien rinnalle politiikan tekemisen lähtökohdaksi.
Tekijänoikeusesityksen vastaehdotus on tärkeä, mutta riittämätön
Piraattipuolue toivottaa Elina Lepomäen tekemän ja Jukka Kopran kannattaman vastaehdotuksen sivistysvaliokunnan lausunnolle erittäin tervetulleeksi, joskin laimeaksi kannanotoksi Järkeä Tekijänoikeuslakiin -aloitteen puolesta.
Piraattipuolue: Viskigate osoitus lainsäätäjien lyhytnäköisyydestä
Lehtitietojen mukaan Aluehallintovirasto (Avi) on kieltänyt kahta suomalaista blogistia kirjoittamasta viskistä, mikäli se liittyy Helsingissä kahden viikon kuluttua järjestettävään Olut & Viski Expo -tapahtumaan. Sensuuri iski myös tapahtuman logoon ja nimeen, joka jouduttiin muuttamaan. Uusi nimi on Olut Expo Finland. Aikaisempi nimi oli jo kertaalleen todettu viranomaisten toimesta säännösten mukaiseksi. Alkoholilainsäädännön ylitulkinta onnistui tuottamaan päinvastaisen tuloksen kuin mitä lain säätäjät olivat tavoitelleet, kun kohun seurauksena tuhannet kansalaiset osallistuivat sosiaalisessa mediassa keskusteluun tuoden tapahtumalle lisää mainosta.
Piraattipuolue on tehnyt kantelun tekijänoikeuslakikäsittelystä
Myös Piraattipuolue on tehnyt kantelun Opetus- ja kulttuuriministeriön toiminnasta (OKM). Kantelu koskee toimintatapaa, jolla tekijänoikeuslakimuutosta on kohdeltu. Piraattipuolue katsoo, ettei lain valmisteluprosessi vastaa hyvän hallinnon periaatteita eikä täytä julkisuuslain asettamia vaatimuksia.
Piraattipuolue vaatii avoimuutta tekijänoikeuslakimuutoksen valmisteluun
Piraattipuolue tuomitsee lakien ja säännösten valmistelun suljettujen ovien takana ja vaatii, että lausuntokierros järjestetään ennen esityksen luovuttamista hallitukselle. Lisäksi Piraattipuolue muistuttaa yli 50.000 kannatusta keränneen Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen vaatimusten huomioonottamisesta.
Piraattipuolue on antanut lausunnon translaista
Ministeriön valmistelemat muutokset transsukupuolisten virallisen sukupuolen vahvistamiseen ovat Piraattipuolueen mielestä riittämättömät.
Pienkoptereiden sääntelyssä ei tule hätiköidä
Piraattipuolue katsoo Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin hätiköivän pienoiskopterien lennättämistä koskevien ilmailumääräysten uusimisessa. Vuoden vaihteessa voimaantulevaksi kaavailtu lakimuutos antaa mahdollisuuden vaatia kaupalliselta toimijalta lupakirjaa, mikä uhkaa hidastaa uutta palveluteollisuuden alaa; ilmakuvausta.
Arvonlisäverolain muutosesitys loukkaa yksityisyydensuojaa
Hallituksen lakiesitys arvonlisäverolain muutoksesta heikentää yksityisyydensuojaa ja sananvapauden toteutumista. Esityksessä ehdotetaan arvonlisäverolakia muutettavaksi siten, että vähäarvoisia tavaralähetyksiä koskeva verottomuus poistettaisiin postimyynnissä maahantuotavien, kerran viikossa tai harvemmin ilmestyvien sanoma- ja aikakausilehtien osalta. Veronkannon valvontamekanismiksi esitetään yritysten tiedonantovelvollisuutta lehtien tilaajista.
Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteesta torjuntavoitto
Eilen uutisoitiin, että Järkeä tekijänoikeuslakiin -kansalaisaloitteen käsittely uhkaa jäädä eduskunnassa kesken. Asiantuntijoiden kuuleminen meinattiin lopettaa ennenaikaisesti. Oli myös vaara, ettei valiokunta olisi tehnyt aloitteesta mietintöä vaan käytännössä haudannut sen käsittelyn kokonaan.
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri tutkii Bemer-hoitolaitteen tehoa
Keski-Suomen sairaanhoitopiiri on lähettänyt kipupotilaille kutsun tutkimukseen, jossa tutkitaan Bemer-merkkisestä laitteesta fibromyalgia-potilaille saatavaa apua. Bemer-laite on saanut aiemmin julkisuutta Olympiakomitean haksahduttua tukemaan sitä, mikä aiheuttikin laajasti kritiikkiä.
Piraattipuolue tyrmää oikeuslaitoksen toiminnan
Tutkintavankeudessa oleva rikosylikomisario Jari Aarnio on epäiltynä lavastushankkeesta, jossa ympäripyöreästi perusteltua telekuuntelulupaa käytettiin toistuvasti epäillysti lavastustarkoituksiin. Telekuunneltua henkilöä vastaan ei tiettävästi nostettu syytteitä.
Piraattipuolue tukee nettiäänestysjärjestelmien kehittämistä
Piraattipuolue on antanut 29.8.2014 lausunnon oikeusministeriön nettiäänestämistä koskevaan mietintöön. Piraattipuolue on soveltanut lausunnossaan puolueohjelman mukaista linjaa, jossa tärkeimmiksi osatekijöiksi nousee järjestelmän avoimuus, luotettavuus ja tarkistettavuus.
Piraattipuolue antoi ehdotuksensa vaalien ajankohdiksi
Piraattipuolue on antanut torstaina 28.8.2014 lausunnon oikeusministeriön mietintöön Vaalien ajankohdat ja kansalaisten osallistumisoikeudet.
Turkulainen haastaja nousi Piraattipuolueen johtoon tiukassa kilvassa
Piraattipuolue valitsi sunnuntaina 17.8.2014 pidetyssä puoluekokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen 33-vuotiaan Tapani Karvisen. Kaksivuotiselle kaudelle valittu Karvinen haastoi istuvan puheenjohtaja Harri Kivistön tiukassa äänestyksessä, joka päättyi Karvisen hyväksi äänin 33-29. Karvisen valinta suoraan puoluehallituksen ulkopuolelta osoittaa jäsenistön halua etsiä rohkeita ratkaisuja kehittääkseen puolueen toimintaa ja tunnettuutta. Harri Kivistö jatkaa puoluehallituksen varsinaisena jäsenenä.
Kutsu puoluekokoukseen
Piraattipuolue tyytyväinen passien sormenjälkirekisterin käyttörajaukseen
Piraattipuolue suhtautuu positiivisesti tietoihin, joiden mukaan passien sormenjälkirekisteriä ei avata rikostutkinnalle. Sisäministeriön asettama työryhmä kertoi asiasta julkaisussa 20/2014. Työryhmä perustelee näkemystään perustuslakivaliokunnan antamilla lausunnoilla, joiden mukaan passien sormenjälkirekisterin käyttö rikostorjuntaan edellyttäisi selkeää yhteyttä alkuperäiseen keräämistarkoitukseen.
Yhteispohjoismainen avoin kirje Suomen, Norjan ja Ruotsin hallituksille, Ruotsin oikeusministeriölle, sekä kaikille pohjoismaiden asukkaille
Elämme murheellisia aikoja. Peter Sunde Kolmisoppi, suomalais-norjalainen Euroopan komission presidenttiehdokas ja eräs aikamme merkittävimmistä kansalaisoikeusaktivisteista pidätettiin ja vangittiin Ruotsin poliisin toimesta lauantaina 31.5.2014.
Piraattipuolueen eurovaaliehdokas Peter Sunde pidätetty
Piraattipuolueen eniten ääniä saanut eurovaaliehdokas, The Pirate Bayn taustahahmona tunnettu Peter Sunde on ruotsalaisten lehtitietojen mukaan pidätetty kansainvälisessä poliisioperaatiossa. Sunde on ollut Interpolin etsintäkuuluttamana vuodesta 2012 lähtien. Hänet tuomittiin kolmen muun kanssa The Pirate Bayn ylläpitämisestä ehdottomiin vankeustuomioihin Ruotsissa. Muista tuomituista Gottfried Svargholm on jo istunut vankilassa tämän ja muiden tuomioiden johdosta.
Suomen Piraattipuolue tyytyväinen vaalitulokseen, selvästi suurin eduskunnan ulkopuolisista
Alustavan laskennan perusteella Piraattipuolue on saanut europarlamenttivaaleissa 12 355 ääntä eli 0,72 %:n kannatuksen. Tuloksella puolue nousi jälleen selkeästi eduskunnan ulkopuolisista suurimmaksi ja kasvatti kannatustaan vuoden 2011 eduskuntavaaleista 0,21 %-yksikköä. Piraattipuolue paransi kannatusosuuttaan eduskuntavaaleihin nähden lähes kaikissa vaalipiireissä. Yliopistopaikkakunnat olivat piraattien suosiossa, ja esimerkiksi Espoon Otaniemessä piraatit nousivat kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi ohittaen muiden muassa perussuomalaiset.
Katso piraattiehdokkaat, äänestä viimeistään 25.5.
Eurovaalien ennakkoäänestys päättyy 20.5. Ennakkoon voit äänestää missä tahansa äänestyspaikassa. Vaalipäivänä 25.5. voit äänestää lähimmässä äänestyspaikassasi. (Ks. äänestämisohjeet.) Piraateilla on eurovaaleissa täysi 20 ehdokkaan lista. Kansainvälisesti piraateilla on yli 300 ehdokasta 15 maassa.
Lisää piraatteja europarlamenttiin!
Tunnistetietodirektiivi laiton – Piraattipuolue vaatii jatkotoimia
Euroopan Unionin tuomioistuin on tämänpäiväisessä päätöksessään todennut yksiselitteisesti, että vuonna 2006 annettu direktiivi sähköisen viestinnän tunnistetietojen säilyttämisestä (2006/24/EY) on kohtuuttomalla tavalla perusoikeuksia loukkaava. Piraattipuolue vaatii Suomea kunnioittamaan päätöstä.
Piraattipuolue kannattaa kannabiksen dekriminalisointia
Piraattipuolue: Poliisihallituksen Wikipedia-häiriköinti osoitus lain huonoudesta
Piraattipuolue tuomitsee GPS-seurantaan perustuvan tienkäyttöveron
Piraattipuolue tuomitsee yksiselitteisesti ehdotuksena GPS-valvontaan perustuvasta ajoneuvoverotuksesta. Mukana on myös täysin ilmeisiä yksityisyydensuojaongelmia, joita ei edes yritellä peitellä. Aina kun ihmisen paikkatieto tallennetaan, hänen yksityisyytensä on vaarassa. Ollilan työryhmän ehdottama järjestelmä on aloitus- ja käyttökustannuksiltaan kallis.
Piraattipuolue: Poliisiylijohtaja Paateron erottava
Piraattipuolue pitää poliisiylijohtaja Mikko Paateron ehdotusta yksityisen viestinnän vakoilusta käsittämättömänä ja ihmisoikeuksia loukkaavana. Paatero esitti, että poliisille tulisi antaa oikeus vakoilla laajamittaisesti sekä ulkomaalaisten että Suomen kansalaisten yksityistä viestintää.
Kutsu syyskokoukseen
Piraattipuolueen kaikille jäsenille avoin syyskokous kutsutaan koolle lauantaiksi 19.10.2013 klo 12.00 osoitteeseen Matarankatu 6, Jyväskylä (Kansalaistoiminnankeskus Matara, Matarasali).
Piraattipuolue: Autojen satelliittiseurantaprojektissa merkittäviä sidonnaisuuksia
Piraattipuolue on huolissaan Suomeen kaavaillusta autoilijoiden tienkäyttömaksusta, joka toteutettaisiin satelliittipaikannusjärjestelmää käyttäen. Sen lisäksi, että järjestelmä loukkaisi häikäilemättömästi autoilijoiden yksityisyyttä, sen taustalla on merkittäviä sidonnaisuuksia, joita on syytä käsitellä julkisesti, ennen kuin asiassa tehdään minkäänlaisia päätöksiä.